جاري تحميل ... فنون

إعلان الرئيسية

جديد فنون

عاجل

إعلان في أعلي التدوينة

جديد موقع علَّم نفسك

جديد علَّم نفسك
عالميDervisa Grabus Colakovic

Kako kazu prva knjiga je kao prvo djete,

 

Dervisa Grabus Colakovic

Kako kazu prva knjiga je kao prvo djete,❤️



I mene je obradovala bezkrajno, u nju sam spakovala prva svoja nadanja,I otvorila mi je put za dalje .Zahvalna Sam Svijetskoj kuci Editura Lirik grafik, Editor Presednik Trandafir Simpetru ,posebno se Zahvaljujem uvazenoj Nermina Adžović Mustagrudić ️,koja mi je napisala Izvanrednu I veoma mocnu recenziju,pogled u stvarnost I sne,

ZIVOTNE STAZE POSTOJANJA

Autor Dervisa Grabus Colakovic

Toplina ogreje dusu I plam je citanjem dodirne u trenu kazivanja boli,

tako nocno kao da opisuje I ceznju,ljubav ,cari , zelje,nadanja I sne.Ljubav kao osnov stavlja na prvo mjesto I tematski odredjuje u cilju zeljenog u putanjama  stvara vidike, tako se usmjerava namjerama i dok tiho govori svoj zal I ceznje. Iskrice koje poput suncevog sjaja posipaju mjesec i zeljom ljubavnog sapata zivotnih tajni iznjedre duse glas i onaj zov kad bi se vratilo vrijeme u nazad, onako samo budno sanjajuci a tako znano.

U sjeni I svojih htijenja

i nekih dalekih a tako bliskih sjecanja,radjaju se osjecaji koji disu I razdiru utrobu koja je promjenila zivot.

U datim momentu autorica stavlja akcenat na pitanje izmedju sna I jave i onih zivotnih iskusenja koja ostavise trag, poput urezanog neizkrvarenog oziljka jer nada je umrla u venama.

Veoma mocno opisuje tragove zivota i duboko  ulazi u korijen naj drazeg cvijeta koji mora biti za uvijek u cvatu, koji mirise I kad se dim uvija kao oblak sivi a zamisjlen plavetnilom.Tako temeljno voli  ono sveto sto zivi u covjeku, tu u srcu a ceznja se bolom bori i datim stanjima sadasnjosti I onim sto bjehu nekad ,a uvijek su nase sad.

Da li su ljubavi splasnule kroz sjete I budjenja istih,

da li su cekanja neka zagrlila trenutke vremena i okrecu stranice nove, da li su daljine zblizile ljubavi

ili okrecu u krugu sto nekad bjese strah I nada nje!? Zivjeti sadasnjost i stvarati  slike ocekivanog I one naj vece ljubavi ognjista svog I odrastanja  uz svoje voljenje.

Osvrce se uzdah u sebi I pitanja bezbroj , koja kazuju ljubav sestre, majke i zene, covjeka borca.

A ta ona sto vjecno zivi je majka, jer domovina zivi u srcu.Osjecaj za putnike bez pravca zagrljeni ciljem koji vodi do neznanog a zove I hoce spas, ruka prijatelja i postojanje sa jednog na sva zeljena mjesta gdje dusa iste.U stvarnost vjeruje nadom I snagom davanja sebe.Stihom grli cijeli svijet,spaja ljubavlju i sanja, donosi mirne Luke na pristanistu zivota.


***********************


***********************

إعلان في أسفل التدوينة

اتصل بنا

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *