جاري تحميل ... فنون

إعلان الرئيسية

جديد فنون

عاجل

إعلان في أعلي التدوينة

جديد موقع علَّم نفسك

جديد علَّم نفسك
عالمي‏‎Emmiliy Emma Wolf‎

Najveće svjetske naučne prevare,za koje se zna...a tek one za koje se ne zna...

 

Emmiliy Emma Wolf

Najveće svjetske naučne prevare,za koje se zna...a tek one za koje se ne zna...

Sve([ Englez do Engleza)]..

1)--Galileo Galilei od 1564--1642. smatrao se ,,osnivačem moderne naučne metode,,međutim eksperimente koje je on napisao tako je teško ponovo izvesti da mnogi naučnici danas vjeruju da ih i sam Galilei nije izveo...

2)--JOHANNES KEPLER --od 1571--1630.otac moderne astronomije dotjerivao je naučne proračune kako bi dokazao svoju teoriju da se planete oko sunca kreću po eliptičnoj a ne po kružnoj putanji...

3)--John Dalton veliki kemičar iz devetnaestog vjeka opisao je pronalaske dobijene pomoću eksperimenata izvedenih između 1804--1805. ali ni jedan kemičar nakon toga nije uspjeo da ih ponovi.Današnji naučnici vjeruju da je iznio lažne podatke...

4)--Gregori Mendel--rezultati njegovih istraživanja 1865.bili su toliko savršeni da su kasniji istraživači bili ubjeđeni da je falsificirao podatke koji su osnova moderne genetike...

5)--Robert Andrews Millikan dobio je nobelovu nagradu zato što je izmjerio količinu elektriciteta elektrona 1923.godine.Naučnici su kasnije otkrili da je zatajio rezultate istraživanja između 1910. i 1913.godine koji nisu išli u prilog njegovom pronalasku.

Čovjek iz Pisdauna smatra se najvećom prevarom svih vremena.Parče lobanje koje je 1908. ,pozdravljeno baš kao ona karika koja je nedostajala između čovjeka i majmuna,iskopana je u Pizdaunu,oblast Sasex u Engleskoj.Naučnici su 1950.godine savremenom tehnikom ustanovili da je to u stvari vilica majmuna prikačena na dio ljudske lobanje a sve je je držano u blatu da bi izgledalo što starije.

6)-- Sir Cyril Burt 1883.pionir britanske psihologije namjerno je namjestio podatke istraživanja od sredine četrdesetih pa do sredine 1966.godine da bi tako podupro svoju lažnu teoriju o vezi naslijeđivanja i inteligencije.On je tvrdio da je inteligencija 75% naslijedna osobina čime je učvrstio britanski klasni sistem..

7)-- Isak Njutn od 1642---1727.dotjerivao je brojke da bi dao veću težinu svojoj teoriji gravitacije.Naučnici su ustanovili da je prilagodio svoje proračune brzini zvuka kako bi odgovarali njegovoj teoriji..

8)--William Samerning istraživač na Sloan ketering institutu za istraživanje raka obojio je bjelu presađenu kožu u crno da bi falsificirao rezultate eksperimenata sa presađivanjem kože rađene na miševima sredinom sedamdesetih,pokušavao je da dokaže da ljudska koža ako se održava na organskoj kulturi nekoliko nedelja postaje univerzalno pogodna za transplantaciju bez rizika od odbacivanja..

9)--Dzon Darsi istraživač srca na univezitetu u Atlanti na Harvardu ranih osamdesetih godina je falsificirao podatke koji su poslužili kao osnova za stotinak publikacija o bolestima srca.Slučaj Dzona Darsija je posebno problematičan jer je četrdeset sadam drugih istrazivača učestvovalo u ovim njegovim radovima a nikada nije potvrđeno da su ih falsificirali..

....(kroz povjest sami lopovi i pokvarenjaci koji su služili sebi i sistemu a ne čovječanstvu)..Kako čovjek da vjeruje vladi i institucijama nakon svih prevara koje su poznate a pogotovo one koje nisu...Hvala vam na pažnji..Emma..




***********************


***********************

إعلان في أسفل التدوينة

اتصل بنا

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *